0 items | 0.00
  Victor Giglio Eindhoven   Victor Giglio Rotterdam
  info@victorgiglio.com

Here's

MY BLOGMade in Italy

In onze huidige verbruikseconomie (waarin we bijvoorkeur een T-Shirt willen kopen voor minder dan € 5,00) prijkt het predicaat Made in Taiwan of China op bijna elk product. Hiervan wordt door marketinggoeroes vaak de aandacht afgeleidt door Engelse kreten als opdruk te gebruiken of het bedenken van slimme reclamecampagnes die allerlei suggesties wekken. Ook in de Maatkleding-sector zien we in de markt regelmatig goedkope productietechnieken en producten voorbijkomen die het predicaat maatwerk dragen waarbij je, je kan afvragen in welke mate hier daadwerkelijk sprake is van duurzaam maatwerk.

Bij het beoordelen van een goed maatpak en dan met name de constructie ervan is het van belang om een aantal zaken in de gaten te houden. Uiteraard draait het hierbij niet alleen om smaak van degene die een maatpak komt aanmeten maar ook om de techniek achter een goed maatpak. Een goed en duurzaam maatpak overleeft vaak vele trends. Om te komen tot een goed eindresultaat is een goed geïnformeerde klant van essentieel belang. Want een goed geïnformeerde klant is een kritische klant. Een kritische klant begrijpt namelijk dat het om meer gaat dan alleen het kiezen van een goede pasvorm of het uitzoeken van een goede stof. Weten op welke manier het colbert of de pantalon is geproduceerd en geconstrueerd draagt wezenlijk bij aan het realiseren van persoonlijk maatwerk dat het lichaam op de juiste manier accentueert.

Het ene maatwerk is het andere niet en daarom zullen we in de komende weken een aantal artikelen schrijven over de productie, constructie en duurzaamheid van een goed maatpak of maatshirt. Hiermee willen we inzicht geven in de wondere wereld van maatpakken Made in Italy.

Wat betekent Made in Italy nu echt?

Victor Giglio maatwerk wordt vervaardigd in Italiaanse Ateliers en gebruiken daarbij stoffen van een bijzondere kwaliteit (o.a. Scabal en Loro Piana). We dragen daarom met trots uit dat wij staan voor Italiaans Maatwerk. De vraag is, wat is nu eigenlijk echt Italiaans maatwerk?

Italië wordt niet alleen geassocieerd met pizza, wijn of pasta maar wordt ook vaak gezien als Mode-mekka. Iedere een beetje zichzelf respecterende producent van kleding wil daarom graag dat zijn of haar product is doordrenkt is van “Italian-design”. Dit kan enerzijds door kleding daadwerkelijk in Italië te laten produceren of anderzijds door het hanteren van typisch Italiaanse designfeatures. Italianen hebben een onmiskenbare kledingstijl met oog voor detail, strakke “schnitt” en opvallende kledingstatements (in kleur of type stof). Maar ook typische boorden voor hemden (wide-spread) die je veelvuldig in het Italiaanse modebeeld ziet terug komen. Om te komen tot een geloofwaardig predicaat Made in Italy moet men niet alleen een Napolitaanse schouder inzet op een maatpak maken maar ook produceren op Italiaanse leest (met bijbehorend patroon en afwerking). De vraag die echter resteert: is hiermee de duurzaamheid van een goed Italiaans product gewaarborgd? Productie in Italië zelf geeft namelijk geen garantie dat je daarmee automatisch kwalitatief maatwerk in huis haalt. Helaas ook in Italië worden “plakpakken” geproduceerd en verliest echte Italiaans handwerk steeds vaker aan terrein.

Een simpele conclusie die we kunnen trekken is dat Made in Italy meer is dan alleen productie op Italiaanse bodem. Duurzame kwaliteit moet gewaarborgd worden en de constructie en productie van het maatpak zijn even belangrijk als het feit dat een pak afkomstig is uit een Italiaans Atelier of gemaakt met een stof uit een Italiaanse weverij. Laten we niet vergeten dat het Italiaans maatwerk van Victor Giglio niet begint met Made in Italy maar met Made in Valkenburg. Want zonder een goede in-meet-sessie, vakkundig advies en een keer goed doorpassen zal uw Italiaans-maatpak u nooit op het lijf gesneden zijn.

De volgende keer: de constructie van een maatpak

De oorsprong van een maatpak (of het nu uit Italië afkomstig is of niet) is van ondergeschikt belang als we kijken naar aspecten als stoffen keuze en de constructie van het maatpak. De opbouw van een pak is cruciaal bij het realiseren van de ambitie om duurzaam maatwerk te leveren. We zullen daarom uitvoerig stil staan bij de wijze waarop een pak wordt geconstrueerd en de details waarin duurzaam maatwerk kan worden onderscheiden van plakwerk.

Houdt onze social media profielen in de gaten voor het volgende artikel waarin we meer uitleg geven over de verschillende lagen waaruit een goed maatpak is opgebouwd.

Victor Giglio Valkenburg

 De naam Victor Giglio vindt zijn oorsprong op het Italiaanse eiland Isla de Giglio. Dit eiland met haar unieke flora en fauna staat bol van de kleuren en schoonheid zowel op het eiland als in de kustgebieden die het eiland omsluiten. Alle pracht en schoonheid die het eiland onmiskenbaar maken staan centraal bij de maatkleding die Victor Giglio produceert en samen met haar klanten samenstelt. Met een vestiging in Eindhoven, Rotterdam (Hilligersberg) en Valkenburg wordt langzaam maar zeker gewerkt aan de mogelijkheid voor iedereen om kennis te maken met de pracht en praal van authentiek Italiaans maatwerk.

Recente berichten

September 11, 2017

Victor Giglio, wie?

September 11, 2017

Made in Italy

September 11, 2017

Bouwen aan maatwerk